tirsdag den 14. marts 2017

B: Crafting-system med dele fra væsener

Crafting

Ringol har demonstreret en form for crafting nogle gange nu, og jeg laver her en kort oversigt over hvordan systemet fungerer.

Først og fremmest: Man kan lave genstande med værktøjer, som man er proficient med.

Våben og rustning har grundlæggende en række påkrævne materialer, der afhænger af, præcis hvad der skal laves. I kan se en oversigt over ingredienserne til våben her:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ExeipUcuDPrE8_td76enC0EhVeyGzI1ZvnDTjCgsLUM/edit

Rustning kræver umiddelbart bare læder/skæl i den rigtige størrelse/mængde.

Denne form for crafting kan kun bruges til at lave almindelige genstande med samme stats som hvad man ville finde i Player's Handbook. Ved hjælp af eksotiske materialer (fx fra de fleste stærkere magiske væsener) er det dog muligt at lave stærkere genstande...

Materialer

Hver type eksotisk materiale har en prisklasse. Man kan finde ud af denne ved at undersøge materialet, hvis man selv er i stand til at fremstille genstande af det. Prisklassen på materialet afgør den maksimale prisklasse for modifikationer, som man kan give våben og rustning, der laves af materialet.

Eksempelvis havde Turkanaars læder og skæl Prisklasse 6. Prisklasse er herefter forkortet "PX" (hvor X er et tal).

Normalvis produceres en genstand ud af materialer med samme prisklasse. Afhængigt af den producerede genstand og mængden af forskellige materialer er det dog muligt at kombinere materialer af forskellige prisklasser - her laver DM en afgørelse for den endelige samlede prisklasse for materialerne. Fx kan man bruge almindelige stålnitter i studded leather uden at forringe prisklassen, men det vil bringe prisklassen ned hvis halvdelen af pladerne i rustningen er af almindeligt metal.

Modifikationer

Når man laver våben eller rustning fra et materiale med en prisklasse, kan man vælge en modifikation, som vil blive tilføjet til den endelige genstand. Modifikationer har også prisklasser ligesom materialer.

Eksempelvis var det muligt for Ringol at lave rustning af Turkanaars skæl, der gav "Resistance: Slashing (undtagen magisk eller fra adamantinvåben)" - en modifikation med P3.

En anden modifikation, "Durability", giver en bonus til genstandens maksimale udholdenhed svarende til dobbelt så meget som prisklassen man vælger at bruge på modifikationen.

Der er tre begrænsninger på mulige modifikationer:
  1. Materialet afgør mulige modifikationer. Man kan fx kun opnå resistance mod en skadetype ved at bruge dele fra et væsen, der selv havde den resistance.
  2. Materialets prisklasse afgør maksimale modifikationer. Et materiale med P3 kan have en enkelt modifikation med P3, eller to modifikationer med hhv. P1 og P2, eller tre individuelle modifikationer med P1, P1 og P1.
  3. Håndværkerens proficiency bonus afgør projektets mulige mål. Hvis en person har en proficiency bonus med Smith's Tools på +3, kan den person maksimalt forsøge at tilføje modifikationer med total prisklasse på P3 til en genstand. Hvis genstanden allerede er lavet, og blot forbedres af personen, inkluderer dette maksimum alle eksisterende modifikationer. Eksempelvis kan en genstand allerede have en modifikation med P1, hvortil en person med proficiency bonus på +3 maksimalt kan forsøge at tilføje modifikationer med maksimal prisklasse på 2. Hvis en person fordobler sin proficiency bonus med værktøjet, tæller fordoblingen med her.

Visse modifikationer kan desuden muligvis kræve, at man har hjælp fra nogen med en anden proficiency - fx kan det kræve proficiency med et Poisoner's Kit at tilføje indbyggede kanaler til gift i et sværd.

Produktionen

Efter at have valgt materialer og intenderede modifikationer slår håndværkeren med en proficiency die. Målet er at slå lige så højt som de intenderede modifikationers prisklasse.
  • En proficiency die har dobbelt så mange sider som en persons proficiency bonus (ikke inklusiv fordobling af proficiency bonus).
  • Hvis man normalvis kan fordoble sin proficiency bonus, har man i stedet advantage på sin proficiency die.
  • Hvis man får hjælp fra folk, hvis totale proficiency bonus med påkrævne værktøjer er mindst lige så høj som ens egen, har man advantage på sin proficiency die.

Character level
Bonus
Die
1-4
+2
1d4
5-8
+3
1d6
9-12
+4
1d8
13-16
+5
1d10
17-20
+6
1d12

Der er tre mulige resultater for et slag med en proficiency die:
  1. Man slår lavere end den intenderede prisklasse. Halvdelen af hvert materiale opbruges, og man producerer intet.
  2. Man slår lige så højt som den intenderede prisklasse. Genstanden produceres med de intenderede modifikationer.
  3. Man slår 2x, 3x, etc. så højt som den intenderede prisklasse. Genstanden produceres med de intenderede modifikationer, og for hver gang prisklassen går op i ens slag, kan man desuden tilføje en ekstra modifikation af samme eller lavere prisklasse hvis man har materialerne. Dette kan overstige begrænsningerne som éns proficiency bonus lægger over mulige intenderede modifikationer, men kan ikke overstige materialets samlede prisklasse.

Eksempel: Med proficiency bonus +3 kan man sigte efter "Resistance: Slashing" som Ringol gjorde med rustning af Turkanaars skæl og læder.
  • Slår man 3+, tilføjer man modifikationen.
  • Hvis man slår 6, kan man tilføje en ekstra modifikation med maksimal prisklasse 3.
  • Hvis man slår 9, kan man tilføje to ekstra modifikationer, hver med maksimal prisklasse 3.

Yderligere modifikationer

Hvis man har en genstand hvis modifikationer har en lavere prisklasse en materialerne tillader, fx "P3/6" (altså maksimal prisklasse 6, hvoraf modifikationer kun har P3), kan man lave yderligere modifikationer med samme regler som ved produktion. Hvis man slår under den intenderede prisklasse med sin proficiency die, bevares den oprindelige genstand, men halvdelen af de nye materiale opbruges uden resultat.

Bemærk dog at det ofte vil kræve bedre håndværkere at tilføje modifikationer end det vil at producere genstanden til at begynde med. Fx vil en genstand med P3/6 kræve en håndværker med en proficiency bonus på +4 for at tilføje en modifikation med P1 (eftersom den samlede prisklasse for modifikationerne vil ende på 4), men den oprindelige håndværker til projektet behøvede kun en bonus på +3. Det bliver mere og mere kompliceret at tilføje modifikationer til en eksisterende genstand.

Tid

Det kræver en dags arbejde at producere en rustning, eller en halv dag at producere et våben.

For hver modifikation, som man vælger at tilføje under produktionen, stiger tiden med en halv dag.

Det kræver en dags arbejde at tilføje en modifikation til en eksisterende genstand.

Hvis man har en feature der fordobler ens proficiency bonus med den relevante type værktøj, halverer man tiden for al produktion og tilføjelse af modifikationer.


Våben
Rustning
Modifikationer
Dage
0,5
1
+0,5 for hver modifikation

Ingen kommentarer:

Send en kommentar