onsdag den 6. september 2017

A: Opsummering af 19/8 + 26/8 + 2/9 2017

Opsummering

Den sidste legionær blev hurtigt afskaffet, men det tog længere tid at besejre de andre to fjender, som faldt sammen og blev til et enkelt.

Efter at have påkaldt sig sin gud, endte væsenet dog også med at blive destrueret - og det eneste der var tilbage efter fjenderne var deres seksøjede masker, foruden nogle få rester af dæmonisk kød og rustning.

Imens gruppen hvilede sig, fandt de stedets "ejer" - en sær, bleg skabning ved navn Dimitrios. Det viste sig at gruppen befandt sig i Phraxenas Nekropolis, en by beboet af døde og udøde, og efter lidt forhandlinger gik Dimitrios med til at vejlede gruppen til Kong Phenelorn den Syvendes Mausoleum.

Mausoleet var den største bygning i dødebyen, og gruppen havde sandsynligvis fundet det selv uden Dimitrios' hjælp, men han fungerede dog som tour-guide og fortalte om seværdighederne i byen, hvoraf der ikke var mange. Nogle få fortabte sjæle og omvandrende lig befolkede stedet, men de holdt sig alle fra både gruppen og mausoleet.

Kong Phenelorns Mausoleum viste sig at være blevet ransaget for nyligt - og af folk som tydeligvis ikke var kunstelskere. Dimitrios kunne bekræfte at den Grå Legion havde invaderet stedet for kort tid siden (om end det præcise tidspunkt var svært at bestemme). Massevis af sarkofager var stablet op og ned langs rummene i mausoleet, og der var brudt ind i dem alle. Dimitrios ledte gruppen ned i et kælderniveau som tilsyneladende var en labyrint (men kun tilsyneladende).

I den dybeste del af mausoleet fandt gruppen en kæmpemæssig sarkofag, bevogtet med mægtige besværgelser - både i form af forsvar mod invasion, forsvar mod forsøg på at slippe ud, og flere niveauer af hævnformularer mod enhver der forsøgte at bryde igennem de førnævnte forsvar.

I sidste ende lykkedes det gruppen at bryde igennem næsten alle sarkofagens værn - og samtidigt med at knoglerne i sarkofagen rejste sig som en gigantisk vogter, dukkede den Grå Legion op igennem en håndfuld portaler fordelt i lokalet.

Legionen fik hjælp fra en række af væsenerne med seksøjede masker, men titanskelettet viste sig ikke at udgøre den store trussel - så snart det netop befriede spøgelse af Kong Phenelorn den Syvende vågnede og knuste sine egne knogler. Han lovede gruppen en skat som belønning for deres hjælp, og gik selv i gang med at forsegle portalerne som den Grå Legion fortsatte med at begive sig ud fra.

Det var en lang og hård kamp, men endelig blev den sidste portal forseglet - lige i tide til at mausoleet selv begyndte at lukke sig sammen om både gruppen og de tilbageværende fjender. To seksøjede magikere flygtede som de sidste levende fjender igennem en portal, imens gruppen spænede ud igennem de øvrige begravelseskamre (der nu for alvor var blevet en labyrint).

I sidste øjeblik lykkedes det gruppen at lave og finde sig vej ud af mausoleet inden det rejste sig op på ben og gik sin vej. Spøgelseskongen forklarede, at mausoleet var en rest efter en død urtitan, som han havde formet som sit eget gravkammer da han selv levede. Mausoleet havde efterladt hvad der så ud som et gigantisk krater, fyldt med tåge. Kong Phenelorn viste gruppen igennem tågen et kammer i bunden som indeholdt "de bedrøvende rester" af hans skat - hvilket viste sig at inkludere ekstremt mægtige rustninger og amuletter, en bog han selv havde skrevet om de dødes magi, og 87 astraldiamanter.

Gruppen tog skattene med sig, tog afsked med kongen, og trak sig tilbage til Dimitrios' krypt. Her hvilede de sig imens de ændrede de titaniske rustninger til noget i deres egen størrelsesorden. Kongen havde givet Victor viden om to forskellige ruter til Nekromanteion, der begge gik igennem portaler skabt ved de "Sorte Runesten" som de allerede havde rejst igennem én gang. Med denne viden ville de være i stand til at rejse ad indirekte veje der måske ville tiltrække lidt mindre opmærksomhed end bare at begive sig direkte mod den Døde Høsters palads.

Kongen havde desuden informeret om en skjult Sort Runesten i hans egen skattekammer, men da gruppen vendte tilbage, var stedet omringet af udøde. De kæmpede sig vej igennem mængderne, og var netop nået til kanten af krateret da sessionen sluttede...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar