mandag den 15. april 2019

A - Mellemspil: Sandhed om det Skjulte

I en af Zhaitrons helligdomme, under slaget ved Pinslens Mund...


"Kort skabt som denne verden vil: Vis mig noget skjult der vil blive sat i spil."


Fortiden: Den omvendte Kejserinde - symboliseret ved Det Blege Træ. Uselviske handlinger, overdrevet til der ikke er mere at give, eller indtil andre er ude af stand til at handle for sig selv.

Nutiden: Styrke - symboliseret ved Dronning Jennah af Kryta. Et uforudset væld af energi og magt, der kan vendes til godt såvel som skidt.

Fremtiden: Ni stave - symboliseret ved den knuste dværg Rhoban. Udmattelse og en mangel på de ressourcer der er påkrævet.

Den spående trak sin hånd tilbage og beskuede kortene.

"Helte eller en heltemodig kraft, der allerede har givet meget for at redde andre, har fundet ny styrke, men den vil ikke være nok. De er ikke forberedt på hvad der venter dem, og vil enten flygte, miste alt, eller finde en ny vej der kræver en alt for høj pris."

Den spående samlede kortene sammen og blandede igen.

...

"Vis mig skæbnen for drageprofetens ætlinger."


Fortiden: Omvendte to femtakker - symboliseret ved kodanerne. Ubalance og udfordringer, der er større end hvad man kan overkomme.

Nutiden: Fjerde vildkort - Grenth, menneskeguden for død, mørke og kulde. Succes og respekt der er fortjent, ikke givet.

Fremtiden: Den omvendte Djævel - symboliseret ved Saul D'Alessio. Separation fra det fysiske, og anerkendelse af forandring og en ny plads i verden.

Den spående nikkede forstående.

"Skabt til en opgave de ikke kan magte, fortalt hele livet at de ville redde verden. Men deres succes kan kun opnås ved hårde prøvelser, og de vil skilles fra hvad de troede var af betydning for dem."

Den spående samlede kortene sammen og blandede igen.

...

"Vis mig hvad der sker for Prinsen af det Vindblæste Blad."


Fortiden: Omvendte trettende vildkort - Ugleåndens død. Selvopfrelse for andre der går galt, og leder til større vanskeligheder.

Nutiden: Fem stave - symboliseret ved den indespærrede Samarog. Konflikt og spænding; konkurrence og splid. Forandring og modstridende synspunkter der er svære at forstå.

Fremtiden: Styrke - symboliseret ved Dronning Jennah af Kryta. Et uforudset væld af energi og magt, der kan vendes til godt såvel som skidt.

Den spående sukkede sagte.

"Borkas udslettelse kræver stadig sine ofre, og ikke engang de utallige døde kan hvile så længe Prinsen bærer dem med sig i sit hjerte. Men for at hans styrke kan vendes mod den sande fjende, er han nødt til at forstå sandheden bag den løgn han baserer sine handlinger på."

Den spående samlede kortene sammen og blandede igen.

...

"Vis mig konsekvenserne af de nuværende begivenheder for Tyrias folk."


Fortiden: Tre kalke - symboliseret ved De Fire Vindes Bazaar. Sammenhold, venskab, familie og sikkerhed.

Nutiden: Ni sværd - symboliseret ved Storhertuginde Faolain af Mareridtshoffet. Løgn og frygt der holder et stort potentiale tilbage.

Fremtiden: Otte sværd - symboliseret ved Krigsmester Forgal Kernsson af Nattevagten. De stærkeste våben er smedet i den varmeste ild, og den største konflikt er en mulighed for stor lærdom.

Den spående nikkede.

"Længe har denne verdens folk troet at de var sikre. Deres interne stridigheder forhindrer dem nu i at gøre hvad der skal til uden hjælp udefra. Men de vil passere igennem denne prøvelse, og blive stærkere hinsides."

Den spående samlede kortene sammen og blandede igen.

...

"Vis mig Verdensdragen - Den Søndrede Orm - Alle Dragers Fader - Verdensformeren Asgorath..."

"Vis mig... Io."


Vejleder: Io.

Situationen: Dommen - symboliseret ved Kormir, menneskeguden for sandhed og viden. Alle handlinger har konsekvenser. Det der sker nu og her vil sende bølger ud på tværs af Multiverset.

Gode eller dårlige påvirkninger: Femtakkernes page - symboliseret ved Riannoc, bærer af Caladbolg og den første døde sylvari. Mangel på viden og overblik, men stort potentiale.

Mulige veje: Sjette vildkort - Dhuum, den faldne menneskelige dødsgud. Et valg mellem at dømme hårdt baseret på faste principper og dermed miste allierede, eller at acceptere fremmede synsvinkler og dermed opnå nye allierede.

Skjulte faktorer: Stavenes konge - symboliseret ved Fyrst Faren af Kryta. En ubemærket hjælpende lederskikkelse vejleder fra det skjulte.

FortidenSværdenes ridder - symboliseret ved Kaptajn Mai Trin af Æterklingerne. Ambition og mangel på overblik og viden om fjenden førte til den nuværende svaghed og irrelevans.

Den nære fremtid: Første vildkort - Dwayna, menneskeguden for luft, lys og liv. Mulighed for frelse og håb for fremtiden.

Pladsen i verden: Månen - symboliseret ved Braham Eirsson af Dragevogterne. Inaktivitet og tålmodighed. Lys der vejleder, men gemmer på sine egne hemmeligheder. Månen bliver mørk, men vender tilbage med tiden.

Eksterne indflydelser: Seks sværd - symboliseret ved Kommandantens Bortgang. Verden er i konstant forandring, og skæbnen hviler på hvad der foregår i dette øjeblik.

Håb eller frygt: Omvendte tre sværd - symboliseret ved den myrdede sylvari Wynne. Fortidens smerte og sorg er overstået. Det er tid til fremgang og forandring.

Udfald: Omvendte stavenes knægt - symboliseret ved Arkk, en asura fanget i Tågerne. Forsinkelser og frustrationer. Mangel på kontrol. Forhindringer der ikke kan overkommes ved impulsivitet, men kun med tålmodighed.

Den spående klukkede til sig selv.

"Selv i din storhed var du ikke i stand til at besejre Skrækkongen alene. Du faldt, og er frustreret i din magtesløshed. Åh, jeg husker tydeligt vores fjender: De truede selve Multiversets byggesten, og vi kæmpede bravt. Og hvor har det ført dig hen? Vi vandt, men du... du tabte."

Den spående rystede smilende på hovedet.

"Din indflydelse er ikke gået ubemærket, og er muligvis hvad der skal til for at vinde din krig på længere sigt. Du er ikke uden velgørere, men risikerer at miste dem ved at kræve for meget. Giv tid, O Drage af Verden, og tiden vil give igen."

Den spående begyndte at samle kortene sammen et ad gangen.

"Gengældelse behøver ikke at være øjeblikkelig, og Nerath blev ikke bygget på én dag. Verden omkring dig forandres, og tiden vil komme for din tilbagevenden."

Kun Dommen og Io selv lå tilbage.

"Glem din smerte. Giv slip på din vrede."

En knortet hånd lagde resten af kortbunken oven på Dommen i midten, og samlede Io op.

"Din storhed vil vende tilbage. Men lad os først bruge denne dag på at styrte vor vildfarne børn."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar