torsdag den 11. juni 2015

Nye regler til Alchemy

Problemet

D&D 4th Edition er i langt højere grad end tidligere udgaver designet som et spil, i stedet for fx at være designet til at simulere en fantasy-verden. Et af de mest slående eksempler på dette er prisen på ting: Både magiske objekter (permanente såvel som consumables) og almindelige ting som mounts eller bygninger er prissat ud fra en forventning om, at en karakter på et bestemt level skal være i stand til at købe en bestemt mængde af dem.

Denne pris er ofte for høj, som demonstreret her: http://blogofholding.com/?p=2485

Det kan ofte slet ikke betale sig at købe ting, der er omkring en karakters eget level - og DM'en er derfor nødt til enten at give flere belønninger eller skræddersy magiske ting til gruppen, så man stadig får, hvad man har brug for, og hvad karakteren ønsker sig.

Løsningen

Som det står i Blog of Holding-indlægget er der i Gamma World-rollespillet en anderledes måde at håndtere consumables på: Så længe man har en consumable item (fx en håndgranat), har man ikke en bestemt mængde af dem, men i stedet en abstrakt "bunke". Så længe man har bunken, kan man bruge tingen på to måder:
  1. Man kan aktivere tingens power som encounter power; i slutningen af hvert short rest (altså 5 minutters hvile) kan man bruge tingen igen. Dette symboliserer, at man godt nok bruger tingene, men langsomt - og hvis man er i stand til at crafte tingen, kan man desuden forklare det med, at man er i stand til at lave flere af dem langsomt.
  2. Man kan vælge at bruge resten af sit lager af tingen, hvorefter man resten af kampen (eller de næste 5 minutter/hvad der nu giver mening) kan bruge tingens evne som at-will power. I slutningen af kampen/efter 5 minutter/når DM'en siger, at man ikke har flere tilbage, er man dog løbet tør. Hvis man er i gang med at bruge resten af sit lager, og man slår en natural 1 på et angreb, der er relateret til den alchemical item, som man er i gang med at bruge resten af lageret af, løber man tør.
Hvis man først vælger at bruge resten af lageret, kan man ikke vælge om igen, også selv om der kun går 1 runde før kampen slutter.

Prisen på alchemical items forbliver den samme.

Fra og med på lørdag prøver vi med disse nye regler for alchemical items - det burde give en bedre grund til at producere alchemical items på forhånd, og så længe man stadig er begrænset til samme mængde actions hver runde, kan man ikke pludselig gå berserk og kaste femten liter alchemist's fire ud over en fjende.

EDIT: Reglerne her gælder også for potions og elixirs lavet med brew potion-ritualet, men selv med opskriften til uncommon potions og elixirs kan man ikke lave dem som batches hvis deres effekter varer mere end et par runder.

NB: Folk, der har Alchemist-temaet, bruger stadig deres "gratis" alchemical item som de plejer. Bemærk, at denne gratis item skal være samme level som karakteren eller lavere - også selv om man arbejder ved et magisk alchemist's workshop, der gør det muligt at producere højere level items.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar