fredag den 29. juli 2016

Mellemspil: Fremtidens tåger

(Dette finder sted kort tid efter gruppen er gået ind i den bevoksede del af Shaltiar, på morgenen efter at have besejret sfinksen Rashida.)

Der kunne høres fodtrin i korridoren midt på besætningsdækket. En kutteklædt kvinde iført mørkt tøj gik ned ad korridoren, og kiggede ind ad en af døråbningerne. Kahytten var tom, bortset fra en seng, et bord og en stol, alle tilsyneladende fremstillet af tåget, uigennemsigtigt glas, ligesom kahyttens gulv, vægge og loft. Kvinden satte sig ned ved bordet og trak sin hætte ned bag hovedet. Hun rystede kort hovedet så hendes krøllede sorte lokker faldt væk fra øjnene, og rakte ned i en læderpung ved sit bælte. Hun rodede i pungen et øjeblik før hun trak hånden ud igen, nu knuget om en aflang beholder af hærdet sort læder. Kvinden løftede låget fra beholderen, og åndede lettet op da hun så dens indhold. Hun vendte beholderen om i sin anden hånd, og satte beholderen på bordet foran sig. I hendes hånd havde hun nu et sæt kort, prydet med mørke illustrationer og symboler, men lettere flossede i kanterne. Hun gav sig til at blande kortene, først langsomt, men derefter hurtigere, som hvis det var længe siden hun sidst havde udført bevægelsen, men hurtigt genfandt rytmen.

Da kortene var blevet blandet grundigt, løftede kvinden den ene hånd for at børste en smule sand af bordet, men standsede midt i bevægelsen. "Mark?" spurgte kvinden, og sandet trak sig væk fra hendes hånd og samlede sig til en lille skikkelse, omtrent fem centimeter høj. Skikkelsen havde ingen ansigtstræk og intet der lod til at forestille hår eller tøj - som om en nærsynet havde lavet en dukke af sand baseret på en skygges udseende. Skikkelsen - Mark - løftede sin ene arm og vinkede. "Hej Eva," lød en stemme i rummet, på trods af skikkelsens mangel på ansigtsåbninger. Kvinden smilede, og gav sig til at blande videre på kortene. Mark fulgte bevægelsen, og vendte derefter sit udtryksløse hoved op mod Eva og sagde "Er det et nyt sæt kort?" Eva nikkede og bragte dem tættere på sandfiguren, hvorefter hun bredte dem ud i en vifte så den kunne se illustrationerne. "Dette er et ægte sæt tarokka-kort," sagde hun, med en overraskende ærbødighed i stemmen. "Der findes ingen bedre kort til at foretage spådomme med."

Sandskikkelsen kiggede på kortene en tid, og vendte derefter blikket op mod Eva igen. "Kan du spå hvor gruppen er draget hen? Sidst jeg så dem, begav de sig ned i nogle ruiner langt mod nord, men jeg kan ikke se dem længere." Eva samlede kortviften sammen og gav sig til at blande dem igen, med et seriøst ansigtsudtryk. "En gruppe er desværre en svær entitet at spore, da skæbnens tråde er vævet sammen for tæt til at jeg vil kunne se de enkelte trådes placering i et større hele. Men hvis du har en tættere forbindelse til en af dem end resten," fortsatte hun med et løftet øjenbryn, "vil jeg kunne beskue vedkommendes skæbne med en simpel læsning."

Mark var stille et øjeblik hvorefter sandfigurens stemme lød igen: "Dak. Jeg har set hans sind, og han har afsløret sit rigtige navn for dig. Det må betyde, at han stoler på dig, så han vil nok ikke have noget imod at du ser hans fremtid. Hvis de er i fare, bør vi jo forlade Shom så hurtigt som muligt." Eva nikkede, og trak et kort ud midt fra bunken. Det forestillede en skikkelse iført mørkt tøj og hætte, med et smørret grin og den ene hånd på sit våben. For oven og neden på kortet stod det samme ord: Slynglen.

Slynglen
"Dette kort repræsenterer Dak, og er fokuskortet for vores læsning," forklarede Eva. "Kortet er det neksus, omkring hvilket resten af kortene vil blive formet." Mark fulgte nøje Evas bevægelser idet hun blandede videre, og hun fortsatte: "Normalvis ville jeg bede dig lægge din hånd på kortene, men dit sind fylder allerede hele skibet, så det vil ikke have betydning." Skikkelsen kiggede på hende uden svar. Eva tog de fire øverste kort fra bunken, og lagde dem omkring Slynglen - først nedenfor, så til venstre, så ovenfor, og det sidste kort til højre.

"Det andet kort," sagde Eva, "fortæller om fortiden - nærmere bestemt den del af fortiden, som vil være vigtig for læsningen." Hun rakte hånden frem, og sandskikkelsen vendte kortet neden for Slynglen. Kortet forestillede en mand, der stod med munden åben og en flok kvæg bag sig, som om han var i gang med at forhandle dyrenes pris - men uden vished om, hvorvidt han købte eller solgte dem. Øverst og nederst på kortet stod det samme: Den Handlende.

Den Handlende
"Ah," sagde Eva med løftede øjenbryn. "Den Handlende repræsenterer en gensidig udveksling - den kan være lovlig eller ulovlig, og det udvekslede kan være alt fra penge til genstande til information eller tjenester. I sin nuværende plads, og i forbindelse med Slynglen, betyder kortet, at Dak har været ude for en udveksling, som han selv har fundet fordelagtig, og hvor alle parter ikke nødvendigvis har været lige... vidende omkring udvekslingen og dens natur." Med den sidst sætning gav Eva et lille smil.

"Det tredje kort," sagde Eva, imens hun rakte ud for at vende kortet til venstre for Slynglen, "repræsenterer udfordringer og modstand, som Dak - og muligvis hele gruppen - vil stå over for i den nærmeste fremtid." Det nye kort forestillede en kvinde med hyrdestav i hånden, midt i en flok får. Forventeligt nok stod der øverst og nederst på kortet: Hyrden.

Hyrden
"Hyrden. Et mørkt tegn på denne plads. Kortet repræsenterer loyalitet - men som modstand er det et tegn på forræderi eller svigt. Nogen fortjener ikke den tillid, som de er blevet givet - om så det er fordi en allieret viser sig at være en fjende eller blot er ude af stand til at håndtere sit ansvar."

Sandskikkelsen nikkede, og bevægede sig over til kortet oven for Slynglen, som om den ikke brød sig om at være i nærheden af det mørke tegn. Den kiggede spørgende op på Eva, som nikkede. Idet Mark vendte kortet oven for Slynglen, fortsatte Eva: "Det fjerde kort repræsenterer fremtiden - den nærmeste fremtid i dette tilfælde." Kortet forestillede en mørk skikkelse med gribende hænder strakt ud. Foran skikkelsen stod to lig, hver af dem med magiske symboler skrevet i panden, og et ondt udtryk i deres hvide øjne. Kortets navn var Nekromantikeren.

Nekromantikeren
Mark vendte hovedet overdrevet på skrå og spurgte "Er dette Walnan?" Eva trak på skuldrene. "Måske," svarede hun. "Fremtiden er altid indhyllet i tåger. Nekromantikeren repræsenterer en søgen efter personlig vinding, på bekostning af andres velfærd. Det repræsenterer også udøde - guderne må vide, at eventyrere finder mange af den slags på deres rejser - men skabelsen af udøde medfører næsten altid også en forbandelse over sjælen på den udøvende. Nekromantikeren repræsenterer altså en omvending - tidligere handlinger viser sig at have sået frøene til en persons egen undergang."

Sandfiguren vendte hovedet op igen og spurgte: "Betyder det, at den fortidige udveksling vil vende tilbage med negativ virkning?" Eva nikkede med et gådefuldt ansigtsudtryk imens hun svarede: "Det er en mulighed. I forbindelse med Slynglen ville jeg påstå, at den anden part ved udvekslingen vil skride til handling, og at det negative resultat af udvekslingen først vil blive gjort tydeligt dér."

Med et træk på skuldrene fortsatte hun: "Og måske vil han støde på udøde, eller lærde der har vendt deres talenter mod egoistiske årsager." Så snart hun havde talt færdig, lød Marks stemme igen i kahytten: "Er de i fare? Bør vi forlade domænet med det samme?" Eva holdt sin hånd oppe i en bremsende gestus. "Tag det roligt. Overilet handling vil muligvis sætte deres liv på spil i højere grad end ellers. Desuden mangler vi stadig at vendte et kort."

Den lille sandskikkelse begav sig hen til det sidste af kortene, der lå med bagsiden opad. "Hvad betyder det femte kort?" spurgte Mark. Eva gav et lille smil. "Ligesom fortiden og fremtiden står på hver sin side af Slynglen, står modstand og hjælp på hver sin. Det femte kort repræsenterer mulige allierede imod de kommende prøvelser. Eva rakte ud og vendte det sidste kort om imens Mark så til. Det forestillede et kranie med hugtænder, svævende i en glaskrukke, placeret oven på en stand. Både kraniet, krukken og standen var pyntet med udskæringer og ædelsten, og øverst og nederst på kortet stod dets navn: Artefaktet.

Artefaktet
"Ah ja, selvfølgelig," sagde Eva med sammenknebne øjne. "Artefaktet. Det repræsenterer en fysisk genstand, der vil være til hjælp for at undgå eller overkomme de udfordringer, der er forude. Det kan være et våben, et smykke, en bog - eller hvad som helst andet. Artefaktet vil være til stor hjælp, hvis det altså kan blive fundet." Mark lod til at blive en smule mere rolig, og sagde "Så er der nok ikke grund til bekymring. Gruppen plejer at finde alt der er gemt væk. De har gode sanser"

Eva lo og svarede: "Ja, det er sandt - hvis de altså husker at lede." Hun så rundt på alle kortene, og lod til at koncentrere sig.

Den samlede læsning.
"Min samlede læsning vil være denne," fortsatte hun. "En fortidig udveksling vil vise sig at give bagslag i fremtiden, hvor en allieret viser sig at have onde intentioner. Den nye fjendes modstand kan dog gøres uskadelig, hvis der gøres brug af en særlig genstand. Det kan være, at en handlende har følt sig snydt, og kræver betaling i form af en bestemt genstand. Eller måske vender en tidligere allieret tilbage som udød, og vil have hævn for at være blevet forrådt. Fremtiden er ikke let at tyde, og dens muligheder er mange."

Mark trådte et par skridt tilbage og kiggede på alle kortene. Sandskikkelsen så op på Eva igen og sagde: "Tak. Det vil jeg overveje," hvorefter den faldt sammen i en bunke sand, der føg væk fra bordet og landede på gulvet, hvor det et øjeblik gloede rødt, og derefter blev en del af resten af kahytten.

Eva hostede, samlede kortene sammen, og gav sig til at blande dem igen imens hun nynnede en gammel melodi.

mandag den 25. juli 2016

Forberedelse til 30/7 2016

Servicemeddelelse

Sessionen på lørdag er desværre aflyst på grund af travlhed i butikken. De af jer, der har lyst, kan evt. dukke op og klare nedenstående sammen. Næste session er lørdag den 6/8.

Drama Cards og rollespil

Jeg synes ikke at jeg har delt særlig mange drama cards ud her på det sidste, og jeg tror at det delvist er fordi gruppen er så stor som den er, som vi også har talt om tidligere.

Alligevel synes jeg, at alle skal udføre mindst én af de følgende to opgaver - enten i løbet af ugen eller på lørdag sammen med resten af gruppen - for at få bedre styr på, hvilken slags karakterer i spiller.

Hvis du ikke har tid til at lave det i løbet af ugen, så kom ned i butikken på lørdag et par timer inden vi starter med at spille, så i kan lave det sammen dér.

Sørg for at skrive dine karaktertræk/aspects ned på dit character sheet, eller på en række små kort, så de er overskuelige. Andre spillere behøver ikke at kende til alle dine karaktertræk/aspects, men jeg skal vide dem alle sammen.

1. D&D 5th Edition Background

Find på følgende til din karakter:
  • Trait
  • Ideal
  • Bond/Goal
  • Flaw
Læs mere om de forskellige slags karaktertræk her: http://hnsdnd.blogspot.dk/2015/03/hjlpemidler-til-rollespil-drama-cards.html

2. Fate Aspects

Find på følgende til din karakter:
  • High Concept
    • Dette er den primære måde hvorpå du beskriver din karakter, uden at man nødvendigvis behøver at involvere karakterens class etc.
    • Flere af jer har allerede lavet disse da i lavede jeres karakterer - fx kan jeg huske, at den første beskrivelse af Gray var "dragedræber med to våben der er ude efter hævn", og før Podaboo fik stats, var der tanken "quaggan-piratkaptajn i astralhavet". Disse er High Concepts.
  • Trouble aspect
    • Dette minder lidt om en Flaw i D&D 5e - det er en del af din karakter, som kan være en udfordring eller hindring, men som også medfører erfaring med at overvinde lignende udfordringer eller hindringer. Hvis man fx har fjender i Helvede, har man også lært en del om at gennemskue djævle og deres løgne, og hvor man kan finde hjælp mod dem.
    • Dette skal ikke være noget som let kan overvindes (fx "jeg skylder 50 gp væk"), men det skal heller ikke tynge alle din karakters handlinger ned og ødelægge spillet for de andre (fx "jeg dræber alt hvad jeg ser").
    • De bedste Trouble aspects er de, der passer ind i kampagnen - enten fordi din karakter har udset sig en bestemt fjende, som også hader din karakter, ELLER fordi din karakter har introduceret en fjende til kampagnen.
      • Fx ville det passe for Victor at have "Bel Shalor vil have min sjæl" som Trouble aspect, siden Bel Shalor mere eller mindre blev introduceret til kampagnen som del af Victors baggrundshistorie.
      • Da Tar stadig var TK, kunne hans Trouble aspect have været "mine to personligheder hader hinanden," men nu ville det passe bedre med "min tidligere personlighed (og hans herskerinde?) er ude efter mig."
  • 2-4 andre aspects
    • Disse er aspects, der er dukket op i løbet af jeres rejser med gruppen, og som stadig påvirker din karakter. De kan være særlige relationer til andre karakterer, de kan være ting der er sket for jeres karakterer under jeres eventyr sammen, og så videre.
    • En del af jer rejste på et tidspunkt ned i Khyber, hvor de fleste af jeres karakterer blev forandret på underlige måder. Et passe aspect som følge af dette kunne være "velsignet af den Indre Sol". Ligeledes kunne et af Adrans aspects her være "tidligere besat af en djævel".
    • Jeres karakterer kan miste og opnå disse aspects i løbet af kampagnen. En god måde at behandle insanity kunne netop være i form af disse aspects - så de tre karakterer, der for nyligt blev genoplivet af Alaric, kunne hver især have "alt liv skal bevares" som et aspect.

Læs mere om ideer til gode aspects her: http://fate-srd.com/fate-core/making-good-aspect

Her er ideer til hvordan man kan lave andre aspects, der har relationer til andre spillerkarakterer: http://fate-srd.com/fate-core/phase-trio

Drama Cards

Der er to årsager til at lave dette: For det første bliver det lettere for jer at spille jeres karakterer, når i har en række personlighedstræk/aspects at trække på, og for det andet vil jeg gerne kunne belønne jer med drama cards for godt rollespil oftere.
  • Hvis du fx laver godt rollespil ud af at bruge aspectet "alt liv skal bevares," ved at beskrive hvordan dit våben standser en millimeter foran halsen på din fjende, vil jeg med glæde belønne det med et drama card.
  • På samme måde vil jeg også belønne positive aspects med enten drama cards, bonusser til jeres slag eller hjælp udefra. Et eksempel på dette kunne være, at man sørger for at gøre en NPC til en allieret, hvis man har en fælles fjende.
  • Update: I Fate RPG kan både GM og spillere på et relevant tidspunkt sige, at en karakter er nødt til at udføre en bestemt handling baseret på et aspect, og karakteren får i sådanne tilfælde altid et "Fate point", som kan bruges til at få en bonus eller påvirke spillet. Jeg har ikke tænkt mig at kræve bestemte handlinger af jer, men hvis i står over for valget mellem det sikre/kloge og et Flaw/Trouble-relateret alternativ, der betyder problemer men ikke ødelægger spillet for de andre, vil jeg gerne belønne det alternative valg med et drama card - og kortets værdi afhænger her af, hvor store konsekvenser valget kan have. I må meget gerne minde mig om det i sådan nogle situationer, eftersom jeg ikke altid vil kunne huske alle jeres karaktertræk/aspects.
Uanset hvad vil det gøre det lettere for mig at huske at belønne med drama cards, hvis i sørger for at lave enten en background som i D&D 5e, eller en række aspects som i Fate.

Doodle og opdeling

Jeg har opdateret doodlen for resten af august ligesom tidligere. Send mig en besked hvis du mangler linket.

Desuden har jeg skrevet en uge af september ind i doodlen. Denne er IKKE ment bogstaveligt! Skriv at i kommer på de UGEDAGE i september, hvor i regelmæssigt vil være i stand til at spille med. Så hvis man fx kan spille regelmæssigt tirsdage og torsdage, sætter man kryds i den 6/9 og den 8/9.

Det er meningen, at vi kan bruge dette til at finde ud af, om det er muligt at lave en sekundær spilletid for en af de to opdelinger, hvis vi ender med at dele gruppen op i to.

søndag den 10. juli 2016

Opsummering for 9/7 2016

Opsummering

Gruppen besluttede sig for at hvile i sfinksens kammer i løbet af natten, med undtagelse af Tar, der teleporterede tilbage til Mark II for at sove i sin egen seng og lave et par alkymistiske genstande før han mødte de andre igen næste morgen. I løbet af natten blev gruppen angrebet af elviske spøgelser, der drænede deres livsenergi, og som var i stand til at besætte deres kroppe. De gentog desuden den samme sætning på elvisk igen og igen: "Haven skal bevares."

Efter at have banket den besatte Adran til bevidstløshed, og at have udslettet spøgelserne, fortsatte gruppen deres hvil. Dak løste langt om længe den puslespilsæske, som han havde fået for længe siden i Zerthadlun. Da de vågnede og drog videre, var de efterfølgende korridorer markant anderledes fra hvad de hidtil havde oplevet i Shaltiar: Luften var fyldt med bittesmå sporer; væggene, gulvet og loftet var dækket af noget, der mindede om både rødder og blodårer, og lod til at bevæge sig en smule, som når et træ svajer i vinden.

Hvor korridoren delte sig op i to, drog gruppen afsted ad korridoren til venstre, og efter nogle hjørner nåede de ind i et kammer, der lod til at være endnu mere levende end det tidligere: Alle overflader var dækket af bylder eller pulserende årer; fire steder i rummet var enorme blærer, der pustedes op og krympede ind rytmisk, og både rummet og luften var i konstant bevægelse. Der lod til at være en vej ud fra kammeret, som var blokeret af usårlige rødder, og på den fjerne langside opdagede nogle af gruppemedlemmerne nogle bevoksede glasbeholdere, hvori der lod til at være tynde, menneskelige skikkelser, flydende i en gullig væske.

Gruppen konkluderede, at de ville være nødt til at ødelægge de oppustelige blærer for at komme videre, og påbegyndte et koordineret angreb på samtlige blærer. En af blærene blev sprængt, og de andre blev hårdt såret, men efter de første par øjeblikkede sprængtes nogle af bylderne på væggene og gulvet, og enorme væsener - bestående af sammenvævede rødder, blodårer og sener - kravlede fri af bevoksningen, og gjorde klar til angreb. Nogle af gruppemedlemmerne genkendte væsenerne som en forvreden udgave af shambling mounds.

Klagesangen, som gruppen havde hørt den foregående nat, vendte tilbage, og to spøgelser dukkede op - begge hviskende den samme sætning på elvisk om og om igen: "Haven skal bevares."

Fremtidige sessioner

Næste session er tidligst om tre uger, lørdag den 30. juli, eftersom der er Magic-turnering i butikken de næste to lørdage.

Efter jeg er flyttet til Roskilde i begyndelsen af august, vil vi senest kunne spille til klokken 22, da jeg skal nå toget omkring 22:30 fra stationen.

Generelt var folk positive omkring tanken om at dele gruppen op i to. Her er, hvad vi nåede frem til:
  • En af de to grupper vil fortsætte med at spille lørdag aften, og den anden vil spille på et andet tidspunkt (fx tirsdag aften eller søndag eftermiddag). Hvem der spiller hvornår afhænger af, hvornår folk har mulighed for at deltage.
  • Gruppe B vil muligvis blive "konverteret" til 5th edition - de, der ønsker det, kan få lavet deres karakterer om, og resten kan lave helt nye karakterer fra bunden. Muligvis slutter Flemming (en af mine kolleger) sig til denne gruppe.
  • Jeg gemmer selvfølgelig alle stats fra gruppe Bs 4th edition-karakterer, i tilfælde af at de dukker op som gæster hos gruppe A.
  • En gæst fra gruppe B i gruppe A vil kunne fungere godt, eftersom Mads ikke er med en god del af tiden.
  • Fra og med denne session er vi gået over til den nye form for XP. Gruppen er nået 0,75 milestones (0 i dag), ud af de 5 det kræver at blive level 24.
I finder mit oprindelige indlæg om ændringerne her: http://hnsdnd.blogspot.com/2016/07/ndringer.html

Skriv fortsat til mig hvis i har spørgsmål til noget.

onsdag den 6. juli 2016

Ændringer

Problemet

Når man regelmæssigt er 8-10 personer i en rollespilsgruppe, medfører det en række problemer: I kamp går der lang tid før det er ens tur; når der skal tages beslutninger, er det svært at tale for hele gruppen; det er let at blive distraheret og svært at følge med i hvad der sker; etc.

Løsningsforslag 1: Split the Party

Vi opdeler gruppen i to mindre grupper:
  • Gruppe A:
    • Brian
    • Mads
    • Sven
    • Aske
    • Arthur
  • Gruppe B:
    • Zander
    • Julius
    • Nicki
    • Casper
    • René

Hver gruppe kommer til at have sit eget spilletidspunkt (som vi kan beslutte nærmere hvis det bliver relevant). Tidspunktet skal selvfølgelig passe med begge grupper, så alle har en god mulighed for at kunne deltage.

Der er flere positive aspekter ved dette:
  • Hver gruppe kommer til at have bedre sammenhold, og har større brug for hinanden.
  • Hver gruppe kan vælge at fokusere på det, som den nu synes er mest vigtigt.
  • Hvis en af de to grupper kommer til at skulle aflyse en session fordi for mange af spillerne fx er på ferie, er det evt. muligt at "hoppe over" i den anden gruppe for en enkelt session.
  • Der er større grund til at følge med, færre distraheringer, og mere rampelys til alle.

Hvis vi ender med at føre dette ud i livet, bliver det først senere på sommeren/til efteråret, siden jeg ikke har nok tid til 2 sessioner om ugen inden jeg har afleveret mit speciale.

Besvarede spørgsmål:
  1. Ville begge grupper spille i den samme kampagne og lave forskellige ting, eller vil de spille i hver sin kampagne?
    1. Som udgangspunkt fortsætter begge grupper med den samme kampagne, men i forskellige retninger.
  2. Hvordan vil det fungere, hvis man skifter karakter?
    1. Nogle spillere har flere karakterer i kampagnen allerede, og dette kan hurtigt blive relevant. Som udgangspunkt er det ikke karakterer, men spillere, der er opdelt i grupper. Så hvis Aske skifter fra Podaboo til Victor, eller Sven skifter fra Erywarn til Walnan, vil spilleren fortsætte i samme gruppe.
    2. Hvis man virkelig har en god ide til en karakter, som passer godt ind i den anden gruppe, og som har forbindelser til den anden gruppes nuværende karakterer, kan man muligvis få lov til at lave en karakter, der er med dér. Det kræver dog den anden gruppes tilladelse.
  3. Hvordan vil XP fungere, inkl. ved at spille som "gæstespiller" i den anden gruppe?
    1. Man beholder sit eget level fra sin egen gruppe.
    2. D&D 4e er i forvejen lavet til at man stiger level efter 10 encounters, og hver kamp tæller som en halv milestone, så jeg kommer nok til at simplificere XP-systemet til følgende:
      1. Efter 5 milestones stiger man level.
      2. En milestone består af udfordrende situationer. Det kan være kamp, crafting, puzzles, et kapløb med et fjendtligt skib, etc.
      3. En "normal" kamp tæller som en halv milestone. Forskellige situationer tæller som forskellige brøkdele af en milestone - så en særligt svær udfordring kan tælle som 1 eller 1,5 milestones, imens en særligt let kamp kan tælle som 0 eller 0,25 milestones.
      4. Det er som udgangspunkt ikke udfordrende at dræbe svin i skoven for karakterer på epic tier.
    3. Med denne form for XP er det lettere for mig at holde styr på, hvor langt de to grupper er fra hinanden, samt om det giver mening at en gruppe stiger level selv om man ikke nødvendigvis har indsamlet nok milestones.
      1. Jeg har i forvejen ladet jer stige level både før og efter systemet tillod det, fordi det gav bedre mening for plottet - fx efter kampen mod "anti-gruppen" (omkring 3-4000 xp for tidligt) og ved kampen mod tarrasquen (hvor i først kunne stige til level 20 efter kampen mod tarrasquen var afsluttet).
    4. Med den nye form for XP er det også lettere for jer at se, hvor langt i er nået før næste level. Der er desuden en del ting i spillet (fx magiske ringe), der giver bonusser ved milestones. Jeg mener ikke, at der er noget, der giver bonusser ved afsluttede kampe.
  4. Hvordan vil plottet fungere ved "gæstespillere"?
    1. Wibbly-wobbly, timey wimey. Multiverset er ved at gå i stykker, og nogle gange falder folk igennem sprækkerne.
    2. Hvis en spiller har flere karakterer, og en af dem er væk fra gruppen, kan det være, at den karakter midlertidigt er gæst i den anden gruppe.
    3. Det er ikke meningen, at man "fast" kan være med i den anden gruppe. Hvis man dog på forhånd ved, at man kommer til at mangle nogle spillere, kan man sagtens invitere nogle fra den anden gruppe med for at opveje det. Derfor kommer Doodlen til at være ekstra vigtig at udfylde for alle.
  5. Vil udfordringerne for begge grupper være lige store?
    1. Jeg kommer til at balancere udfordringer for hver gruppe separat. Jeg kommer desuden til at balancere udfordringernes milestone-værdi separat for hver gruppe.
    2. Hver delgruppe er i forvejen en nogenlunde balanceret gruppe, selv hvis de folk, der har flere karakterer, skifter til deres anden karakter. Gruppe B har ingen dedikeret "defender", men de har til gengæld Sero.

Løsningsforslag 2: Effektivisering

Alle gør sig mere umage med at få spillet til at køre som det skal.

Der er flere dele af dette, og de hænger sammen:
  1. Det går ikke, at nogen sidder og læser eller hører musik, eller råber på tværs af bordet. Butikken har åben i mange timer inden spillet begynder, og man kan komme ned dér og diskutere tv, film, spil, etc. - vi er der trods alt for at spille D&D. Hvis man endelig er nødt til at sige noget, der ikke kan vente, kan man enten skrive over SMS/messenger/WhatsApp/papirlapper/etc. eller gå over til personen og hviske, så man ikke forstyrrer nogen.
  2. I stedet for at betragte rollespillet som et turbaseret spil, hvor man kun er aktiv når det er ens egen tur, er alle nødt til at være opmærksomme på, hvad der sker hele tiden. I stedet for at holde en diskussion, der kun bliver afbrudt af at det er ens tur i D&D, skal D&D være den primære årsag til at man er der. Det er desuden meget sjovere, når man følger med i, hvad der sker uden for ens egen tur - i har praktisk talt pladser på første række til en teaterforestilling!
  3. Kend jeres karakterer bedre. I har mere ansvar for dette end jeg har - det er jeres karakterer. Jeg har givet jer reminder-ark fordi der er mange ting, som i ikke husker. Hvis i stadig ikke kan huske dem, er i nødt til enten at gøre jer mere umage eller at spille en mindre kompliceret karakter. Hvis i føler, at der er mange evner etc., som i aldrig bruger, så skriv til mig - vi kan altid finde ud af noget der minder om de hjemmelavede muligheder jeg har lavet til Erywarn, Walnan, Luna og Tar.
  4. I sørger for rent faktisk at diskutere med hinanden hvad jeres planer er, hvorfor de er vigtige, og hvordan i bærer jer ad med at udføre dem. I er hovedpersonerne i fortællingen - ikke NPCer der konstant er på /follow. Ingen bryder sig om at blive efterladt, og ingen bryder sig om at en anden spiller stjæler rampelyset i en time fordi folk har forskellige mål/planer.

Afrunding

Send en mail/SMS/facebook-besked til mig, hvor i fortæller mig jeres tanker og meninger om emnet.

mandag den 4. juli 2016

Opsummering for 2/7 2016

Opsummering

Efter en lang og hård kamp, der inkluderede et voldsomt voksende virvar af gåder, besejrede gruppen sfinksen, og dørene fremad blev låst op.

Tar og Gray åbnede dørene, og på den anden side var en korridor, hvor væggene var fuldkomment dækkede af rødder, svampe, bark og lignende. Det var som om luften var ekstremt tåget, og de mere årvågne og naturkyndige i gruppen kunne berette, at luften i korridoren var fyldt med bittesmå sporer.

Vejen gik fremad en smule, hvorefter den delte sig op i et T-kryds. Gruppen besluttede sig for at vente med at tage videre til alle de, der skulle med var klar.

Servicemeddelelse

Husk, at der EFTER næste session vil være to lørdage i træk, hvor der afholdes Magic-turneringer i butikken, og hvor D&D derfor er aflyst.