fredag den 25. september 2015

Astral Ship Construction

Generelt

Alle komponenter kræver mindst et short rest (5 minutter) at tilkoble - men nogle gange et extended rest (8 timer) eller flere dage.  Dette afhænger af hvor store komponenterne er, hvor meget af skibet, de skal tilkobles, etc. Ekstremt dygtige magikere og ingeniører kan nogle gange tilkoble komponenter hurtigere - men oftest vil man bagefter skulle frakoble komponenterne og så tilkoble dem igen rigtigt (siden det svarer til at tage sko på og mase snørebåndene ned i skoen i stedet for at binde dem rigtigt).

Sejl og kerne

Et skib, der mangler enten sejl eller kerne har problemer med overhovedet at få energi til sine systemer, og en ingeniør skal klare et Hard DC Arcana eller Religion check hver runde for hvert system, der skal få energi (1 Standard Action for hvert system). Det anbefales derfor, at man altid har både sejl og kerne aktiv.

Et sæt sejl indsamler en naturlig form "baggrundsstråling" på astralhavet: Den kraft, som guder, engle og andre astrale væsener er skabt ud fra, kombineret med dødeliges tanker, drømme, bønner, etc.
  • Sejlene tilfører en bestemt mængde energi til skibet, angivet med + efter sejlenes navn (fx startede Mark II med Modified Nautiloid Sails +5).

Skibets kerne lagrer og stabiliserer energi - både til brug med det samme, og til nødsituationer (fx når ingeniøren tilfører ekstra energi til ét bestemt system).
  • Kernen tilfører en bestemt mængde energi til skibet, ligesom sejlene, angivet med + efter kernens navn (fx startede Mark II med en  Cannith Prototype Monocore +5).

Ud fra skibets sejl og kerne udregner man, hvor meget energi skibet har til rådighed - skibets totale energifaktor.

Motor og stabilitetsmaster

Et skibs motor bestemmer, hvor hurtigt det kan bevæges fremad, og stabilitetsmasterne bestemmer, hvor godt det kan manøvrere (og fungerer desuden som "fortøjning" for skibet).
  • Efter motorens navn står et +, som angiver, hvor meget hurtigere skibet bevæges, når det får tilført ekstra energi. Dette decimaltal lægges oven i skibets hastighed (fx gør Firewind Drive +0,3, at et skib bevæger sig 30% hurtigere). Decimaltallet tidobles når skibet rejser uden for kamp (så det førnævnte 1+0,3=1,3 bliver til 1+3=4 gange normal rejsehastighed).
    • Motoren er et af de mest energikrævende systemer om bord på skibet (fx kræver Mark II's første type motor, et Firewind Drive +0,3, en energifaktor på 3).
  • Efter stabilitetsmasternes navn står en kvalitet af manøvrering i parentes, som angiver, hvor godt skibet kan manøvrere (fx startede Mark II med et sæt Elemental Arcs (Good)).
    • Stabilitetsmasterne kræver også energi (Mark II's Elemental Arcs kræver en energifaktor på 1).

Våbensystemer

Våbensystemer gør det muligt for skibet og dets besætning at angribe på længere afstand, end det ellers ville være muligt.
  • De fleste våbensystemer giver ekstra range til bestemte typer angreb (fx en basal TÆKVO forstærker kun Ranged og Area attacks).
  • Våbensystemer virker desuden kun i en bestemt affyringsvinkel omkring skibet (fx en basal TÆKVO har en affyringsvinkel på 90°).
  • Våbensystemer kræver desuden energi (fx kræver en basal TÆKVO en energifaktor på 0,5).

Stavmaster, skjolde og andre komponenter

Et godt udstyret astralskib kan dog mere end bare at flyve og tillade besætningen at angribe fjenden.
  • Stavmaster er særligt fortryllede stabilitetsmaster, der også kan bruges af skibets besætning til at udføre bestemte trylleformularer.
  • Skjolde giver en konstant defensiv bonus til skibet og dets besætning, og kan forstærkes ved at tilføre ekstra energi af ingeniøren.
  • Andre komponenter kan fx tilkobles våbensystemer for at forstærke angreb, eller kan bruges til at få skibet til at "aktivere" daily powers på magic items, så man ikke selv bruger et daily item power use.
  • Stavmaster, skjolde og andre komponenter kræver også en bestemt energifaktor at have tilkoblet (Mark II startede ikke med nogle af disse).

Eksempel

Mark II er udstyret med følgende:
Sejl
Modified Nautiloid Sails
+5
Kerne
Cannith Prototype Monocore
+5
Motor
Firewind Drive (+0,3)
-3
Stabilitetsmaster
Elemental Arcs (Good)
-1
Våbensystemer
7 x TÆKVO (Range x2, Arc 90°)
-3,5
Total

+2,5

Skjoldet, som Walnan gik i gang med at lave sidste session, kommer nok til at kræve en energifaktor på 1.

lørdag den 19. september 2015

Opsummering for 19/9

Opsummering

Efter en kort middag (inkl. magisk bacon) med Kaptajn Kirian af det arvandoriske stjerneskib Lassalagos fik gruppen mulighed for at bjærge nogle genstande fra den store sky af vragdele. Mark IIs kerne blev derefter kædet sammen med Lassalagos' kerne, hvorefter de to rejste med Lassalagos' høje hastighed til en nærliggende astralsplint, hvor Walnan kunne stykke en skjoldmatrix sammen og koble den til skibet.

I mellemtiden gik nogle af gruppens medlemmer ned på astralsplinten (en stor, let buet plade af sten), hvor der var en kro med tilhørende lystårn. Kroen, der havde det yderst tiltalende navn "Neglen", var ejet af en grøn thri-kreen af Xixchil-underarten, ved navn Tak'cha. Af andre folk i kroen kunne nævnes et par marutter (der var på vej ud ad døren), to dværge og et ophøjet menneske (rød-orange aura) i pladerustning, og et gammelt, magert, fordømt menneske (rubinrød aura), der sad for sig selv i hjørnet.

Der blev slået natural 20s på flere NPC knowledge checks i træk, så selskabet med dværgene og manden med rød-orange aura i pladerustning kunne fortælle om Ildskæg: En pirat, der var dukket op for nyligt, som ikke tilhørte nogen flåde, og hvorom det sagdes, at hans udøde besætning blev forøget med alle de fjender, som han dræbte i kamp.

Mange ting lod desuden til at indikere, at gruppen burde drage til Hestavar - et guddommeligt domæne i det centrale astralhav.

Gray købte et krus magisk gladsmjød (også kendt som digtermjød) til den fordømte i hjørnet, som introducerede sig selv som Viliam. Han var allerede lidt fordrukken, men mjødet fik hans tunge lidt på gled, og han fortalte en historie fra dengang hvor han tjente under en Kaptajn Eldur på et skib fra Baator (Helvede).

Gruppen med det ophøjede menneske og de to dværge lod ikke til at kunne lide fortællingen, og forlod kroen igen.

Kort tid efter opstod en sort røgsky, der lugtede af svovl, i midten af kroen - og i røgen stod fire legion-djævle iført læderrustning og hat, bevæbnet med kårder og små runde metalskjolde. Djævlene råbte efter Viliam at han skulle give dem et kort, men han nægtede og trak sit kortsværd imens han (lettere fordrukkent) råbte "I får mig aldrig i live!" efterfulgt af en eksplosion et stykke væk, hvor en ildkugle udefra satte ild til kroen.

Under den efterfølgende kamp dukkede en ice devil (gelugon) og en shocktroop devil op, og uden for kroen stod en cambion med en stav og kastede med ild. De var dog ikke den store udfordring for gruppen, som på under 20 sekunder fik majet dem ned imens flammerne spredte sig i kroen omkring dem. Dak slukkede til sidst ilden, men på trods af hans og Grays forsøg på at redde Viliam, lod den fordømte mand til at gå i opløsning. Inden han døde, nåede han at give Gray et sammenrullet pergament og hviske "Kaptajn Eldur er her på en hemmelig mission - han er efter Robert M-", hvorefter resten af hans krop blev forvandlet til rubinrøde gnister, som forsvandt.

Noget lignende skete for djævlene - Adran og Dak begyndte at sprætte isdjævlen op for at høste dens organer, men fik problemer, da deres hænder blev lammet af den kulde, der vældede ud fra liget.

Det dybe astralhav

Gruppen fik at vide fra Kaptajn Kirian, at de var i det dybe astralhav, som ikke var synderligt tæt på nogen verden - og at der her gælder nogle lidt andre "regler" end tættere mod gudernes domæner i det centrale hav:

  • Kommunikation og teleportation til primes og andre planer (inkl. Eberron) er ikke muligt medmindre man er i besiddelse af særlige magiske genstande.
  • Man kan rejse med såkaldte "farvetråde" til visse guddommelige domæner øjeblikkeligt (ligesom i det centrale astralhav) - men farvetrådene herude er mere sjældne end i det centrale hav, og de virker kun midlertidigt (hvorefter man teleporteres tilbage til sin oprindeligt position i det dybe hav).

Modifikationer til Mark II

I mødelokalet i Mark II kan man nu finde følgende:
  • Et (måske udstoppet) illithid-hoved på en træplade. Dets fire tentakler bevæger sig stadig en gang imellem. Hovedet lader dog ikke til at besvare spørgsmål.
  • Et timeglas med kviksølv, der lader til at måle dage i stedet for timer (kan nulstilles ved at trykke på en knap på undersiden).
  • En øjenklap af obsidian og sort læder, der har en groft indhugget spiral på ydersiden. Spiralen er indlagt med guld.

Walnan begyndte at stykke en skjoldmatrix sammen til Mark II - jeg vil afsløre allerede nu, hvordan det kommer til at fungere:
  • Walnan slår et Arcana check (assist er muligt).
  • Hvis Walnan slår lavt, bliver skjoldet en basal skjoldmatrix af lav kvalitet (resist typed 10/5/0).
  • Hvis Walnan slår højt, bliver skjoldet en basal skjoldmatrix af høj kvalitet (resist typed 10/10/5), og man kan tilføje crafting-substanser (evt. fra items eller ingredienser, som man har gemt fra tidligere) for at gøre skjoldet til en bestemt type af skjold, hvilket kommer til udtryk når man tilfører ekstra energi til skjoldet (altså [+] på en Fate-terning) - fx kan man tilføre bestemte elementer for at give bedre forstærkning mod bestemte damage types (Fire = Fire, Water = Cold, Air = Lightning eller Thunder, etc.).
  • Der skal i så fald bruges mindst 10 substanser, og fordelingen af substanser kommer til at afgøre, hvilken type skjold, der produceres.
  • Retningslinjer:
    • Jo flere substanser af samme type, jo mere fokuseret bliver skjoldet til bestemte effekter.
    • Iron er defensivt, og giver resist til bestemte typer (fx iron + fire = resist fire).
    • Silver fokuserer og renser andre substanser (fx air + silver = ingen miss effects).
    • Andre substanser hænger sammen med andre effekter, og med bestemte damage types.
    • Det er muligt at "sigte efter" en bestemt type effekt, hvilket giver en vag ide om, hvilke substanser, der muligvis skal bruges.

Type
Primære association
(>50%)
Sekundære association
(>10%)
Acid
Earth
Fire
Cold
Water
Air
Fire
Fire
Air
Force
Arcane
Air eller Earth
Lightning
Air
Fire
Necrotic
Shadow
Arcane
Psychic
Aberrant
Arcane
Radiant
Aberrant eller Divine
Arcane
Thunder
Air
Earth

Hvis i med det nye crafting-system laver en liste eller håndbog med "opskrifter" på forskellige typer genstande, som i producerer, vil i senere kunne genskabe samme genstand lettere.

Billeder

Bemærk at djævlene, som gruppen kæmpede imod, generelt bar stof eller læderrustning og SMARTE HATTE.
Legion devil og ice devil (til venstre).

Shocktroop devil (til højre).
Cambions.
Mein hut, der hat drei Ecken...
En thri-kreen af underarten Xixchil.

Service-meddelelse

Husk, at der er Magic-turneringer de næste to uger - næste D&D-session bliver den 10. oktober.

lørdag den 12. september 2015

Opsummering for 12/9 2015 + Nyt Crafting-system!

Opsummering

Opdatering: Reglerne for kamp mellem skibe i astralhavet findes her: http://hnsdnd.blogspot.dk/2015/09/regler-for-kamp-mellem-skibe-i.html

Gruppen dukkede op i astralhavet, hvor de hurtigt blev angrebet af githyanki - både fra et skib (som lod til at være stjålet og voldsomt modificeret) og fra undersiden af skroget på deres eget skib.

Efter en intens kamp var dækket og skroget på Mark II dækket til med lig (inkl. Sapristi) og døende folk - og en warforged, der dukkede op i begyndelsen af kampen, råbte "OVERRASKELSE" og faldt forover. Men det fjendtlige githyankiskib var dog ubemandet, efter den sidste psion blev dræbt af en illusionsformular fra Tar.

... Så dukkede yderligere 5 fjendtlige skibe op - 3 af samme type som det første, og 2 større skibe, der tydeligt var fremstillet af githyanki (og ikke blot stjålet og modificeret).

Mark II satte kurs væk fra skibene, men selv med fuld fart kunne de ikke slippe væk, da githyankiernes magiske ror tillod dem at sejle en tredjedel hurtigere end Mark II med ekstra kraft til roret.

En githyankipirat hopper fra sit skib imod Mark 2, men midt i luften bliver den ramt af en blå stråle affyret fra en nærliggende sølvtåge. Githyankien dækkes øjeblikkeligt af et lag af rimfrost, og svæver videre i luften i samme stilling.

Det er som om der løftes et slør fra sølvtågen, og der flyver nu hvad der ser ud til at være en 80 meter lang grøn sommerfugl, men med store, grønne vinger, der sidder forkert - kroppen er vandret imens vingerne er lodrette. Vingerne er lige så lange som kroppen, men lader til at hænge stille i luften.
Efter at i har vænnet jer til synet et øjeblik, lægger i mærke til, at hvad der ser ud til at være sommerfuglens hoved i virkeligheden er forenden af et skib. Elvere i sølvfarvede uniformer kan ses både på de åbne dæk og igennem sommerfuglens halvgennemsigtige øjne.

Magiske stråler i forskellige farver lyser ud af øjnene i retning af githyankierne. De tre nærliggende skibe med githyanki forsøger at ændre kurs, men ikke før elvere i små tårne bag på sommerfugleskibet påkalder enorme spindelvæv, der vikler sig om to af skibene. Det tredje skib når at ændre kurs hurtigere, og slipper længere væk inden det kan blive indhentet. Omkring 100 meter væk fra både Mark II og sommerfugleskibet oplyser et stærkt lysglimt området omkring githyankiskibet, hvorefter det forsvinder. De to større githyankiskibe længere væk lader også til at være forsvundet på samme måde.

Sommerfugleskibet standser omkring 20 meter fra Mark II. Omkring jer lyder en elvisk stemme: "Dette er det kejserlige arvandoriske stjerneskib Lassalagos. Giv jer til kende øjeblikkeligt."

(De af jer, der forstår elvisk, ved, at "Lassalagos" betyder noget i stil med "Bladet på Vinden".)

Billeder af en elvisk Man-o-War (samme type som Lassalagos):


Opdateringer

Jeg har tilføjet et link til mit opslag, som indeholder hjælp til rollespil, og kan lige så godt også skrive det her: http://imgur.com/gallery/WbelP

Crafting

Som jeg har nævnt tidligere, synes jeg ikke godt om D&D 4e's indbyggede crafting-system - det er i bund og grund ikke andet end muligheden for at "købe" bestemte common items overalt. Af den årsag vil jeg her foreslå et nyt crafting-system - der både fungerer med crafting af consumables (alchemy, potions) og permanente magic items, og er en udvidelse af det system jeg tidligere har lavet til alkymistiske eksperimenter.

Der findes i crafting-systemet her en række substanser (repræsenteret med nogle af de WoW-kort, som jeg fik samlet ind sidste gang), som man kan indsamle fra magiske ingredienser, og bruge til at lave både midlertidige magiske items (alchamical items og potions) og permanente magic items (våben, rustning, wondrous items, etc.).

Fra begyndelsen af vil man kunne producere alle common items (man har "opskrifterne" på alle common items), men man kan også eksperimentere med substanser - igen, både for at lave consumables og permanente magic items.

Hvis i noterer, hvordan i fremstiller bestemte items, vil i senere kunne producere dem igen med samme ingredienser. I kan desuden finde opskrifter på items på jeres eventyr.

Dette er alt sammen noget jeg har fundet på i løbet af sidste uge - hvis i har nogen kommentarer, tanker, etc. om det, må i meget gerne skrive til mig om det.

Typer af kort:
Substans
Kort
Primære skills
Sekundære skills
Air
Aria Primordiale
Arcana
Nature
Earth
Terra Primordiale
Arcana
Nature
Fire
Fuoco Primordiale
Arcana
Nature
Water
Acqua Primordiale
Arcana
Nature
Divine
Abisso Primordiale
Religion
Heal
Arcane
Mana Primordiale
Arcana

Primal
Vita Primordiale
Heal
Nature
Shadow
Tessuto Fatato
Arcana
Religion
Aberrant
Barra di Eternio
Dungeoneering
Arcana
Silver
Barra di Adamantite Temprata
Thievery
Nature, Religion
Iron
Barra di Khorio
Nature, Thievery



Ingredienser i verden
  • Nogle særlige ingredienser i verden indeholder en form for latent magi, som kan tæmmes og bruges til alkymi og konstruktion af magiske genstande.
  • Meta: Ingredienser kræver en udfordring af en eller anden art at opnå:
    • Dele af væsener kræver fx enten kamp eller en form for interaktion (evt. køb).
    • Naturlige forekomster er ofte enten bevogtede eller krævende at nå frem til (så de kræver skill checks).
    • Kreativitet og godt rollespil er i sig selv forsøg på at klare sådanne udfordringer - så det er lettere at indsamle ingredienser, hvis i selv tager initiativ til det (selv om der ikke altid er gyldige ingredienser i et område).
  • Som retningslinje findes kun få substanser i et givent område, eftersom de har en naturlig tendens til koncentration - og de findes kun i ekstraordinære væsener, planter, klippeformationer og lignende. At udvinde ingredienser kræver desuden oftest et Hard DC skill check (af væsenets eller udfordringens level). Generelt gælder følgende retningslinjer for relevante ingredienser:
Tier
Secondary role
Ingrediens
Substanser per ingrediens
Heroic
Minion
1
0,25
Heroic
Standard
1
1
Heroic
Elite
1-2
1-1,5
Heroic
Solo
3-6
1-2
Paragon
Minion
1
0,5
Paragon
Standard
1
1,5
Paragon
Elite
2-3
1,5-2
Paragon
Solo
3-6
3-4
Epic
Minion
1
0,75
Epic
Standard
1
2
Epic
Elite
3-4
2-2,5
Epic
Solo
4-8
3,5-4,5


Langsigtet brug: Udvinding af substanser
  • Hvis man ønsker kun at udvinde substanser fra en ingrediens, skal man først vælge en skill, som man udvinder baseret på. Man slår et skill check, og dividerer resultatet med 5.
    • En substans, der er primært relateret til éns skill check, koster 1 substans at tage.
    • En substans, der er sekundæret relateret til éns skill check, koster 2 substanser at tage.
  • Når man er færdig med at udvinde substanser til brug i alkymistiske eksperimenter, kan man vælge at opbevare nogle af de overskydende substanser. Man slår endnu et skill check, og dividerer resultatet med 10.
    • En substans, der er primært relateret til éns skill check, koster 1 substans at tage.
    • En substans, der er sekundæret relateret til éns skill check, koster 2 substanser at tage. 
  • Sådanne substanser opbevares til brug som baser i senere eksperimenter. De opbevares i en lille beholder, såsom en flaske eller et reagensglas.
  • Substanser er dog ustabile, og forsvinder med tiden hvis ikke de stabiliseres i en item. Hver gang man stiger level, mister man halvdelen af sine opbevarede substanser (rundet ned).


Kortvarig brug: Alkymistiske eksperimenter
  • Fordelen ved at bruge mange ingredienser er, at man har større kontrol over det endelige resultat.
  • Hvert komponent tilføjer 1+ substanser (kort) til en bunke
  • Når man vil indlede et eksperiment, blander man en række ingredienser.
    • Man vælger på forhånd 1 kort som base for eksperimentet. Dette skal komme fra de opbevarede substanser, som alkymisten har udvundet tidligere.
    • Man trækker et tilfældigt kort fra bunken.
    • Man slår et skill check - enten Arcana, Dungeoneering, Heal, Nature eller Religion. Man dividerer resultatet med 10, og trækker så mange ekstra kort fra bunken (fx trækker man 3 kort hvis man slår 36).
  • Resultatet af eksperimentet afhænger af kortene, som man har trukket.
    • Det præcise resultat afgøres af en samtale mellem alkymisten og DM.
    • Generelle retningslinjer:
      • De skills, der er relateret til substanserne, bør være repræsenteret i den endelige item - ikke nødvendigvis alle på én gang, men i hvert fald de dominerende skills.
      • Dominerende elementer bør være repræsenteret i form af damage types eller lignende.
      • Dominerende power source keywords og materialer bør være repræsenteret i form af koncepter og effekter.
      • Bestemte typer alchemical items har bestemte traditionelle ingredienser
        • Volatiles bør primært bestå af et element, og sekundært af iron
          • Alchemist's Spark bør primært bestå af air og sekundært af iron
        • Oils bør primært bestå af iron, og sekundært af et element eller power source keyword
          • Keen Oil bør primært bestå af Iron og sekundært af air eller earth
        • Poisons bør primært bestå af primal eller shadow
          • Aboleth Slime bør bestå af primal og aberrant
        • Curatives bør primært bestå af divine eller primal
          • Herbal Poultice bør bestå af primal og earth
        • Andre ting består af hvad end der passer bedst
          • Sovereign Glue bør bestå af earth og water, muligvis arcane
          • Violet Phosphor bør bestå af fire og primal


Alternativ brug: Almindelig crafting
  • Hver substans kan bruges til at betale for en del af en permanent magic genstand. Man kan bruge opbevarede substanser, som man allerede har på sig, og man kan også udvinde substanser særligt til dette ritual.
    • Hver frisk substans, som man bruger, reducerer prisen på genstanden med lige så meget som en consumable af crafterens level ville koste (på level 15+ betyder dette, at man skal bruge 25 substanser for at lave en magic item af eget level).
    • Hver substans, som man har opbevaret fra før craftingen gik i gang, betaler for halvt så meget som en consumable af crafterens level ville koste (på level 15+ betyder dette, at man skal bruge 50 substanser for at lave en magic item af eget level).
  • Eksempler
    • Pelaurum Armor kræver substanserne fire, divine, silver og iron.

Damage types og deres associationer
Type
Primære association
Sekundære association
Acid
Earth
Fire
Cold
Water
Air
Fire
Fire
Air
Force
Arcane
Air eller Earth
Lightning
Air
Fire
Necrotic
Shadow
Arcane
Psychic
Aberrant
Arcane
Radiant
Aberrant eller Divine
Arcane
Thunder
Air
Earth

Priser og enhancement bonuses på items efter level:
Level
Bonus
Permanent Item price
Consumable Item price
1
1
360
20
2
1
520
25
3
1
680
30
4
1
840
40
5
1
1000
50
6
2
1800
75
7
2
2600
100
8
2
3400
125
9
2
4200
160
10
2
5000
200
11
3
9000
350
12
3
13000
500
13
3
17000
650
14
3
21000
800
15
3
25000
1000
16
4
45000
1800
17
4
65000
2600
18
4
85000
3400
19
4
105000
4200
20
4
125000
5000
21
5
225000
9000
22
5
325000
13000
23
5
425000
17000
24
5
525000
21000
25
5
625000
25000
26
6
1125000
45000
27
6
1625000
65000
28
6
2125000
85000
29
6
2625000
105000
30
6
3125000
125000