lørdag den 19. september 2015

Opsummering for 19/9

Opsummering

Efter en kort middag (inkl. magisk bacon) med Kaptajn Kirian af det arvandoriske stjerneskib Lassalagos fik gruppen mulighed for at bjærge nogle genstande fra den store sky af vragdele. Mark IIs kerne blev derefter kædet sammen med Lassalagos' kerne, hvorefter de to rejste med Lassalagos' høje hastighed til en nærliggende astralsplint, hvor Walnan kunne stykke en skjoldmatrix sammen og koble den til skibet.

I mellemtiden gik nogle af gruppens medlemmer ned på astralsplinten (en stor, let buet plade af sten), hvor der var en kro med tilhørende lystårn. Kroen, der havde det yderst tiltalende navn "Neglen", var ejet af en grøn thri-kreen af Xixchil-underarten, ved navn Tak'cha. Af andre folk i kroen kunne nævnes et par marutter (der var på vej ud ad døren), to dværge og et ophøjet menneske (rød-orange aura) i pladerustning, og et gammelt, magert, fordømt menneske (rubinrød aura), der sad for sig selv i hjørnet.

Der blev slået natural 20s på flere NPC knowledge checks i træk, så selskabet med dværgene og manden med rød-orange aura i pladerustning kunne fortælle om Ildskæg: En pirat, der var dukket op for nyligt, som ikke tilhørte nogen flåde, og hvorom det sagdes, at hans udøde besætning blev forøget med alle de fjender, som han dræbte i kamp.

Mange ting lod desuden til at indikere, at gruppen burde drage til Hestavar - et guddommeligt domæne i det centrale astralhav.

Gray købte et krus magisk gladsmjød (også kendt som digtermjød) til den fordømte i hjørnet, som introducerede sig selv som Viliam. Han var allerede lidt fordrukken, men mjødet fik hans tunge lidt på gled, og han fortalte en historie fra dengang hvor han tjente under en Kaptajn Eldur på et skib fra Baator (Helvede).

Gruppen med det ophøjede menneske og de to dværge lod ikke til at kunne lide fortællingen, og forlod kroen igen.

Kort tid efter opstod en sort røgsky, der lugtede af svovl, i midten af kroen - og i røgen stod fire legion-djævle iført læderrustning og hat, bevæbnet med kårder og små runde metalskjolde. Djævlene råbte efter Viliam at han skulle give dem et kort, men han nægtede og trak sit kortsværd imens han (lettere fordrukkent) råbte "I får mig aldrig i live!" efterfulgt af en eksplosion et stykke væk, hvor en ildkugle udefra satte ild til kroen.

Under den efterfølgende kamp dukkede en ice devil (gelugon) og en shocktroop devil op, og uden for kroen stod en cambion med en stav og kastede med ild. De var dog ikke den store udfordring for gruppen, som på under 20 sekunder fik majet dem ned imens flammerne spredte sig i kroen omkring dem. Dak slukkede til sidst ilden, men på trods af hans og Grays forsøg på at redde Viliam, lod den fordømte mand til at gå i opløsning. Inden han døde, nåede han at give Gray et sammenrullet pergament og hviske "Kaptajn Eldur er her på en hemmelig mission - han er efter Robert M-", hvorefter resten af hans krop blev forvandlet til rubinrøde gnister, som forsvandt.

Noget lignende skete for djævlene - Adran og Dak begyndte at sprætte isdjævlen op for at høste dens organer, men fik problemer, da deres hænder blev lammet af den kulde, der vældede ud fra liget.

Det dybe astralhav

Gruppen fik at vide fra Kaptajn Kirian, at de var i det dybe astralhav, som ikke var synderligt tæt på nogen verden - og at der her gælder nogle lidt andre "regler" end tættere mod gudernes domæner i det centrale hav:

  • Kommunikation og teleportation til primes og andre planer (inkl. Eberron) er ikke muligt medmindre man er i besiddelse af særlige magiske genstande.
  • Man kan rejse med såkaldte "farvetråde" til visse guddommelige domæner øjeblikkeligt (ligesom i det centrale astralhav) - men farvetrådene herude er mere sjældne end i det centrale hav, og de virker kun midlertidigt (hvorefter man teleporteres tilbage til sin oprindeligt position i det dybe hav).

Modifikationer til Mark II

I mødelokalet i Mark II kan man nu finde følgende:
  • Et (måske udstoppet) illithid-hoved på en træplade. Dets fire tentakler bevæger sig stadig en gang imellem. Hovedet lader dog ikke til at besvare spørgsmål.
  • Et timeglas med kviksølv, der lader til at måle dage i stedet for timer (kan nulstilles ved at trykke på en knap på undersiden).
  • En øjenklap af obsidian og sort læder, der har en groft indhugget spiral på ydersiden. Spiralen er indlagt med guld.

Walnan begyndte at stykke en skjoldmatrix sammen til Mark II - jeg vil afsløre allerede nu, hvordan det kommer til at fungere:
  • Walnan slår et Arcana check (assist er muligt).
  • Hvis Walnan slår lavt, bliver skjoldet en basal skjoldmatrix af lav kvalitet (resist typed 10/5/0).
  • Hvis Walnan slår højt, bliver skjoldet en basal skjoldmatrix af høj kvalitet (resist typed 10/10/5), og man kan tilføje crafting-substanser (evt. fra items eller ingredienser, som man har gemt fra tidligere) for at gøre skjoldet til en bestemt type af skjold, hvilket kommer til udtryk når man tilfører ekstra energi til skjoldet (altså [+] på en Fate-terning) - fx kan man tilføre bestemte elementer for at give bedre forstærkning mod bestemte damage types (Fire = Fire, Water = Cold, Air = Lightning eller Thunder, etc.).
  • Der skal i så fald bruges mindst 10 substanser, og fordelingen af substanser kommer til at afgøre, hvilken type skjold, der produceres.
  • Retningslinjer:
    • Jo flere substanser af samme type, jo mere fokuseret bliver skjoldet til bestemte effekter.
    • Iron er defensivt, og giver resist til bestemte typer (fx iron + fire = resist fire).
    • Silver fokuserer og renser andre substanser (fx air + silver = ingen miss effects).
    • Andre substanser hænger sammen med andre effekter, og med bestemte damage types.
    • Det er muligt at "sigte efter" en bestemt type effekt, hvilket giver en vag ide om, hvilke substanser, der muligvis skal bruges.

Type
Primære association
(>50%)
Sekundære association
(>10%)
Acid
Earth
Fire
Cold
Water
Air
Fire
Fire
Air
Force
Arcane
Air eller Earth
Lightning
Air
Fire
Necrotic
Shadow
Arcane
Psychic
Aberrant
Arcane
Radiant
Aberrant eller Divine
Arcane
Thunder
Air
Earth

Hvis i med det nye crafting-system laver en liste eller håndbog med "opskrifter" på forskellige typer genstande, som i producerer, vil i senere kunne genskabe samme genstand lettere.

Billeder

Bemærk at djævlene, som gruppen kæmpede imod, generelt bar stof eller læderrustning og SMARTE HATTE.
Legion devil og ice devil (til venstre).

Shocktroop devil (til højre).
Cambions.
Mein hut, der hat drei Ecken...
En thri-kreen af underarten Xixchil.

Service-meddelelse

Husk, at der er Magic-turneringer de næste to uger - næste D&D-session bliver den 10. oktober.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar